Parama dėkojame




Danai nebegalės įsivaikinti vaikų iš užsienio, po to, kai šalies tarptautinio įvaikinimo agentūra antradienį pranešė nutraukianti veiklą dėl pranešimų apie pažeidimus.

Danijos tarptautinio įvaikinimo agentūra (DIA) pareiškime nurodė, kad „pradeda kontroliuojamą savo, kaip tarptautinio įvaikinimo tarpininkės, veiklos nutraukimą“.

Apie tai buvo paskelbta po to, kai Danijos socialinių reikalų ministerija sustabdė įvaikinimą iš šešių šalių, su kuriomis šiuo metu bendradarbiauja DIA, dėl pažeidimų, susijusių su įdarbinimo taisyklėmis.

Šios šešios šalys yra Čekija, Indija, Filipinai, Pietų Afrika, Taivanas ir Tailandas.

DIA, kuri praėjusiais metais sustabdė įvaikinimą iš Madagaskaro dėl galimo sukčiavimo, antradienį pareiškė, kad neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik nutraukti veiklą.

„Dabartinėmis sąlygomis Danijoje tarptautinis įvaikinimas nebegali būti vykdomas tokios nevyriausybinės organizacijos kaip mūsų“, – sakė DIA.

Ji teigė, kad šiuo metu vykdo 36 įvaikinimo procedūras, tačiau nepateikė jokios informacijos apie tai, kas nutiks su šiomis bylomis.

Tarptautinių įvaikinimų Danijoje nuo 2010 metų, kai jų buvo užregistruota 418, sumažėjo daugiau nei dešimt kartų.

Tuo metu Norvegijoje Vaikų, jaunimo ir šeimos reikalų direktoratas („Bufdir“) gruodį uždraudė įvaikinimą iš Filipinų, Taivano ir Tailando po to, kai žiniasklaidoje pasirodė keli neteisėto įvaikinimo atvejai.

Nuo sausio neleidžiama vykdyti jokių naujų įvaikinimo procedūrų iš Pietų Korėjos.

„Bufdir“ rekomendavo dvejus metus įšaldyti visus tarptautinius įvaikinimus, kol bus atliktas tyrimas, tačiau vyriausybė tai atmetė ir paprašė direktorato kuo greičiau pateikti vertinimą.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode