Cirkas




G. Nausėda priėmė septynių teisėjų priesaikas

sttPrezidentas Gitanas Nausėda penktadienį paskyrė septynis apylinkių teismų teisėjus ir priėmė jų priesaikas.

„Prisiekėte ne tik esantiems šioje salėje, bet ir visiems Lietuvos žmonėms. Ir tai nėra vien formalūs priesaikos žodžiai. Šis viešai ištartas įsipareigojimas lydės jus kiekvieną darbo dieną, kai spręsite civilines, baudžiamąsias ar administracinių nusižengimų bylas“, – sveikindamas teisėjus sakė šalies vadovas, cituojamas Prezidentūros pranešime.

Pasak jo, teisėjų sprendimai tiesiogiai lems žmonių likimus ir kiek jie bus teisingi, tiek galės augti visuomenės pasitikėjimas teismais, o kartu – ir visa valstybe.

Šalies vadovas pabrėžė neabejojantis, kad nagrinėdami net ir pačias sudėtingiausias bylas teisėjai sugebės atsispirti bet kokiam spaudimui iš išorės ir priims geriausius sprendimus ne tik formaliai taikydami teisės aktus, bet ir įtvirtindami tikrąjį teisingumą.

Prezidento dekretu Renata Juzikienė, Jūratė Liauksminaitė ir Gerardas Višinskis paskirti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjais, Paulius Rimeikis ir Vilma Venckevičienė paskirti Alytaus apylinkės teismo Prienų rūmų teisėjais, Dalia Pušinskė paskirta Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmų teisėja, Veronika Andruškaitė paskirta Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmų teisėja.

STT nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode